Slenders vof, Keurslager

Het kippenvlees wat u bij ons in de toonbank ziet liggen is uitsluitend kippenvlees van de Tante Door kip. Een 100% Hollandse kip, geheel antibiotica vrij. De Tante Door kip is een Ross Ranger, een langzaam groeiend ras wat opgroeit in een ruime stal. En dankzij de ramen en deuren in de stal heft Tante Door een natuurlijke dag- en nachtritme.

In de eerste drie weken, als de Tante Door kip nog een kuikentje is zijn de stallen aangepast met een verwarming en speciaal kuikenvoer wat zorgt voor optimale omstandigheden voor de groei van de kuikens.

Tante Door kip

Tante Door wordt geboren in Brabant. Hier groeit de kip op tot een volwaardige kip in een ruime stal. Ook de ambachtelijke verwerking vindt volledige plaats in Nederland. Er is geen transport nodig, waardoor er geen stresshormoon wordt aangemaakt.

De kippen beschikkende gehele dag over vers water en gestrooide granen. De voedig van Tante Door is 100% plantaardig en bestaal uit verschillende soorten granen zoals tarwe, mais en haver. Aan deze granen worden nog mineralen, vitaminen en soja toegevoegd. Tante Door levert een antibiotica vrij stukje vlees op. Ook bij transport en de verwerking van Tante Door wordt er rekening gehouden met het welzijn van de kip. Het stresshormoon wordt zo laag mogelijk gehouden doordat de kip op ambachtelijke wijze, in Nederland, wordt geslacht. 

Tante Door kip
Tante Door kip

Kenmerken van Tante Door

  • Echte Hollandse kip
  • Ruime stallen
  • Natuurlijk dag- en nachtritme
  • Kleinschalige opgroei
  • Geen groeibevorderaars
  • Antibiotica vrij
  • 30% langer leven
  • Ambachtelijk verwerkt

Ons gehele assortiment kip en kipproducten bestaat uit Tante Door kip. Benieuwd geworden naar hoe Tante Door leeft? Op de website kun je een filmpje bekijken of meekijken met de live webcam. 

Slenders vof, Keurslager

Schapenmarkt, 8
5211 ET s' Hertogenbosch
0736134647
0736134647

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten